Toimitusehdot

Toimitusaika

Tilaus toimitetaan normaalisti 2-3 arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on viitteellinen eikä se sido Suomen Sydänliittoa. Pidätämme oikeuden toimittaa tilaus osissa. Jos jokin tilauksen tuotteista on loppunut varastostamme, olemme sinuun yhteydessä.

Toimituskulut

Veloitamme toimituskulut valitun toimitustavan perusteella. Jos tilaussumma ylittää 100€, emme veloita postista noudettavien pakettien toimituskuluja. Express -postipaketin toimituskulut veloitamme normaalisti.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.
Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Laskutus

Laskulla maksaminen on mahdollista vain yritysasiakkaillemme. Tarjoamme yrityksille ja sydänyhteisölle mahdollisuuden tilata laskutettavia tilauksia. Maksun myöhästyessä Suomen Sydänliitolla on oikeus lähettää muistutuslasku ja periä viivästyskorkoa korkolain mukaan. Kaikki toimitetut tuotteet ovat Suomen Sydänliiton omaisuutta, kunnes ne on kokonaisuudessaan maksettu. Sydänliitolla ei ole velvoitetta toimittaa vastoin verkkokaupan tilaus- ja toimitusehtoja tilattuja tilauksia.

Postiennakko

Emme tarjoa tuotteitamme toimitettavaksi postiennakolla.

Tilauksen peruuttaminen ja palautukset

Palautusoikeus käyttämättömälle ja myyntikelpoiselle tuotteelle on 14 päivää toimituksen vastaanottamisesta. Ilmoita palautuksesta tilaukset@sydanliitto.fi sähköpostiin. Palauttaessasi tuotetta pakkaa tuotteet huolella mieluiten alkuperäiseen pakkaukseensa. Merkitse pakkauksen päälle tunnus "ASIAKASPALAUTUS" ja kerro postin tiskillä palautusnumeromme 606847 ja lähetä paketti osoitteella:

Suomen Sydänliitto ry, PL 50, 00621 HELSINKI

On tärkeää, että liität mukaan kopion ostoksesi kuitista / saatekirjeestä tai kirjeen, josta ilmenee nimesi, osoitteesi ja tilausnumerosi, jotta tiedämme, mitä tilausta palautus koskee.

Jos sinulle toimitetaan virheellinen tai viallinen tuote, asiasta tulee ilmoittaa viipymättä asiakaspalveluumme tilaukset@sydanliitto.fi. Toimitamme kuluitta virheellisen tuotteen tilalle uuden tuotteen. Jos tämä ei ole mahdollista, palautamme tuotteesta maksamasi maksun tilillesi saatuamme tuotepalautuksesi osoitteeseen:

Suomen Sydänliitto ry, PL 50, 00621 HELSINKI

Merkitse pakkauksen päälle "ASIAKASPALAUTUS", kerro postin tiskillä palautusnumeromme 606847 ja liitä mukaan kuvaus tuotteen virheestä sekä kopio ostoksesi kuitista / saatekirjeestä tai kirjeen, josta ilmenee nimesi, osoitteesi ja tilausnumerosi, jotta tiedämme, mitä tilausta palautus koskee. Maksunpalautus tehdään tilauksessa käytetylle maksutavalle (ei tilisiirtona).

Tietosuojaseloste

Sydänkaupan tietosuojaseloste